Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2012 » Травень » 14 » Схильність до насильства знижує серотонін
18:40
Схильність до насильства знижує серотонін


Серотонін стримує схильність до насильства

Дратівливі люди були б набагато спокійніше, якби мали більше нейромедіатора серотоніну.

Дослідники посадили 19 здорових добровольців на дієту, що знизили рівень серотоніну, а потім просканували їхній мозок. З'ясувалося, що в результаті порушився зв'язок між мигдалеподібним тілом, що обробляє страх, і префронтальною корою, яка його стримує. Цей розкол в роботі мозку може провокувати непропорційно бурхливу реакцію на відносно м'яку загрозу.

Ефект вдалося виявити, демонструючи добровольцям, збідненим серотоніном, фотографії сумних, сердитих і нейтральних осіб під час функціональної МРТ головного мозку. Учасників також попросили визначити, хто зображений на знімку - чоловік чи жінка. Це була відволікаючий прийом: насправді вчених цікавила реакція мозку на загрозу, витікаючу від сердитої особи.

Найсерйозніше порушення зв'язку між мигдалеподібним тілом і префронтальною корою зафіксовано у людей, які під час анкетування зізналися у схильності до насильства. "Неначе губився проміжний голос розуму", - відзначає керівник групи Лука Пассамонті з Університету Катандзаро (Італія).




За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1692 | Дата публікації: 14-05-2012 | Додав: adminA | Теги: серотонін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]