Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2017 » Лютий » 23 » Що може вплинути на життя на Землі - NASA
20:09
Що може вплинути на життя на Землі - NASA


 

 

Цикли піку та спаду фітопланктону є основою харчового ланцюга океану. Саме тому ці цикли мають життєво важливе значення для існування життя на Землі, заявили у NASA.

Супутниковий прилад NASA на орбіті Землі може бачити крізь туман, хмари і темряву. Для безперервного вимірювання планктону в полярних регіонах він використовує лазер. Результати останнього моніторингу показали, що невеликі зміни навколишнього середовища в полярних харчових мережах мають вплив на цикли піку-спаду фітопланктону.

Дослідники вважають, що отримані результати важливі для управління екосистемами, комерційного рибальства та розуміння взаємодії між кліматом Землі і ключовими екосистемами океану.

Дика природа залежна від крихітних рослин та фітопланктонів, які є основою харчового ланцюга океану. Промислове рибальство, життя морських ссавців й птахів залежить від цвітіння фітопланктонів. Вони також впливають на вуглецевий цикл Землі. Фітопланктони поглинають багато вуглекислого газу, який розчинений у верхньому шарі океану, і виробляють кисень, який має життєво важливе значення для життя на Землі.

Вченим NASA вдалося з'ясувати, що в деяких регіонах нашої планети проходить найактивніше вбирання вуглекислого газу. Науковці зазначають, що майже половина всіх антропогенних викидів поглинається землею і океаном. Відомо, що близько 50% викидів залишаються в атмосфері, близько 25% поглинаються рослинністю на землі, і близько 25% поглинаються океаном.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1073 | Дата публікації: 23-02-2017 | Додав: adminA | Теги: життя, NASA, Вплив, земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]