Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Січень » 31 » Сенсори допоможуть пацієнтам з аневризмою
20:20
Сенсори допоможуть пацієнтам з аневризмою



Американські дослідники розробили новий тип мініатюрних сенсорів-імплантатів. Експерименти з чотирма музичними напрямками - блюзом, джазом, роком і репом - показали, що реп найкраще підходить для підзарядки нових пристроїв.

Як повідомляє Engadget, науковці з університету Пардью виготовили сенсор, головним елементом якого є консоль, зроблена з п'єзоелектрика цирконат-титанату свинцю.

Творці порівнюють консоль із крихітним трампліном для стрибків у воду. П'єзоелектрик перетворює звукові вібрації у діапазоні частот 200-500 герц на електроенергію, яка накопичується у конденсаторі, передає Membrana.ru. 

"Акустична енергія від музики проходить через тканини організму, викликаючи вібрації. Реп у цьому плані виявився найкращим, оскільки у ньому багато низькочастотних звуків, особливо басів", - пояснив професор Бабак Зіаї, один із авторів нової мікроелектромеханічної системи (МЕМС).

Коли частоти виходять за межі необхідного діапазону, вібрації консолі припиняються, та електричний заряд автоматично відправляється до датчика тиску, який передає дані назовні у вигляді радіосигналів.

На думку розробників, сенсори такого типу можуть допомогти пацієнтам з аневризмою та енурезом. Прототип системи американці представили 30 січня на конференції IEEE MEMS 2012 у Парижі.

Нагадаємо, британські науковці не втомлюються радувати:вони довели  , що прослуховування улюбленої музики поліпшує склад крові людини. І в цілому позитивно впливає на стан всієї кровоносної системи.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1958 | Дата публікації: 31-01-2012 | Додав: adminA | Теги: медичний датчик з живленням від реп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]