Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Листопад » 14 » Сахару група вчених хоче перетворити на величезну водойму
19:07
Сахару група вчених хоче перетворити на величезну водойму


 

Група вчених хоче перетворити Сахару на величезну водойму

На думку авторів цього сміливого проекту, такий крок призведе до зменшення парникового ефекту. Натомість, противники стверджують, що це порушить екосистему Сахари і призведе до непередбачуваних наслідків для природи.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на Діалоги.

Компанія Y Combinator запропонувала створити в пустелі Сахара систему штучних водойм і вирощувати там водорості. Це повинно допомогти в боротьбі з глобальним потеплінням.

Для боротьби зі зміною клімату іноді пропонують дуже дивні проекти. Компанія Y Combinator намагається просувати проект «пустельного затоплення». На думку фахівців, це повинно не лише допомогти в боротьбі з підвищенням глобальної температури, а й створити нові населені зони.

Передбачається, що фітопланктон, який буде жити в цих водоймах, забезпечить поглинання вуглекислого газу, і тим самим зменшить парниковий ефект. А іригаційні канали, проведені між штучними озерами, дадуть можливість створювати зелені зони та сільгоспугіддя в пустелі.

Розмах планів дійсно вражає: в компанії говорять про 4,5 мільйони водойм, які зможуть поглинути 41 гігатонн атмосферного CO₂. Але бюджет такого проекту теж буде більш ніж вражаючим: близько 50 трильйонів доларів. А витрати на щорічне обслуговування навіть не підраховували. Вчені теж протестують проти такого поводження з пустелею. Створення мережі басейнів порушить екосистему Сахари і призведе до непередбачуваних наслідків для природи.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 708 | Дата публікації: 14-11-2018 | Додав: adminA | Теги: сахара, величезна водойма, група вчених | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]