Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Грудень » 15 » Розвідувальний безпілотник Fly Eye ЗСУ взяли на озброєння
22:20
Розвідувальний безпілотник Fly Eye ЗСУ взяли на озброєння


 

Міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про прийняття на озброєння Збройних сил БПЛА виробництва Польщі Fly Eye. Про це повідомила прес-служба Сухопутніх військ ЗСУ: на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляється, перед введенням до експлуатації авіаційний комплекс пройшов відомчі випробування, протягом яких продемонстрував відповідність заявленим тактико-технічним характеристикам. Конструкція БПЛА досить проста: апарат має розмах крила 3,6 м, до яких прикріплений фюзеляж характерної форми. Безпілотник приводиться в дію за допомогою електричного двигуна.

Розвідувальна апаратура знаходиться в центральному відсіку фюзеляжа. Довжина Fly Eye сягає 1,9 м, злітна вага становить 11 кг, в той час як корисне навантаження 4 кг. Апарат розвиває максимальну швидкість 160 км/год, практична стеля становить 4 км.

Тривалість польоту залежить від різних факторів та коливається від двох до трьох годин. Засоби зв’язку дають змогу управляти пристроєм на відстані до 50 км з передачею розвідувальної інформації в режимі реального часу. Цифрові канали передачі даних дозволяють не тільки ідентифікувати тип військової техніки, але і визначити її модифікацію.

Безумовною перевагою також є те, що блок спостереження БПЛА оснащений денною камерою і тепловізором. Це дає йому змогу працювати вдень, в умовах обмеженої видимості, наприклад задимленої місцевості, і вночі. Крім того, завдяки наявності тепловізора зручно проводити корегування артилерійського вогню, бо чітко видно місця розриву боєприпасів.

У разі застосування противником засобів РЕБ Fly Eye переходить в режим радіомовчання та виконує завдання за заздалегідь запрограмованим маршрутом. У разі відсутності зв’язку з наземною станцією БПЛА автоматично повертається на задану оператором точку або місце старту.

На думку військових експертів перевагою даного БПЛА є використання цифрових каналів передачі інформації.

 


За матеріалами Новини науки
Переглядів: 933 | Дата публікації: 15-12-2017 | Додав: adminA | Теги: розвідувальний безпілотник Fly Eye, зсу, озброєння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]