Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Лютий » 1 » Розростається на земній поверхні гігантська тріщина - вчені
19:31
Розростається на земній поверхні гігантська тріщина - вчені


 

Масивний розлом, довжина якого на цей момент становить 3,2 кілометра, утворився в пустелі Арізони ще в 2014 і трохи раніше, але саме в цей час він був зафіксований за допомогою Google Earth.

Вчені вважають, що тріщина ставатиме більшою з роками, її ширина також може збільшитися до трьох метрів. Уперше помітив на знімках Google Earth тріщину в землі дослідник з геологічної служби США Джозеф Кук.

Тепер дослідник і його команда вивчають тріщину і шукають причину її появи, а також оцінюють ризики. Учені вважають, що тріщина проявилася внаслідок рясних опадів, які просто вимили землю, а ось самі провали були утворені не природним способом.

Геологи вважають, що провали з'явилися через надмірні витрати води місцевими фермерами, що призвело до появи порожнин, в які і провалюється земля. За даними команди, вони знайшли в цій місцевості понад 200 кілометрів подібних тріщин.

Дослідники попереджають, що провал може бути небезпечний для туристів, які можуть підійти дуже близько до краю і своєю вагою спровокувати обвал, а також для автомобілістів, які можуть проїжджати у цій зоні. В цілому ж сама ситуація небезпеки не становить, передає fainaidea.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1090 | Дата публікації: 01-02-2017 | Додав: adminA | Теги: гігантська тріщина, вчені, земна поверхня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]