Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2013 » Березень » 10 » "Роспечать" відгукнулася на демарш письменника Шишкіна
19:52
"Роспечать" відгукнулася на демарш письменника Шишкіна




"Роспечать" своєрідно відреагувала на відмову відомого російського письменника Михайла Шишкіна представляти Росію на міжнародному книжковому ярмарку BookExpo America в Нью-Йорку. "Дуже здивовані. Шкодуємо. Так буває, коли російський письменник надовго відривається від батьківщини. Прикладів тому багато в історії", - заявив заступник керівника відомства Володимир Григор'єв.

В інтерв'ю "Ехо Москви" Володимир Григор'єв не виключив, що Шишкін скористався порадою піар-служби видавництва, в якому він публікується. На думку Григор'єва, тексти Шишкіна не завжди добре поширюються на Заході, їх непросто переводити на інші мови, а зараз, за його даними, до видання якраз готуються дві книги. Чиновник вважає, що своїм демаршем письменник хотів створити собі з цієї нагоди певний образ.


Шишкін, лауреат декількох російських літературних премій, з 1995 року живе в Європі - Швейцарії та Німеччини. У відповідь на офіційне запрошення Росдруку увійти до складу делегації на ярмарок BookExpo America він надіслав у відомство відкритий лист, в якому заявив, що не бажає представляти країну, "де владу захопив корумпований злочинний режим, де держава являє собою злодійську піраміду, де вибори перетворилися на фарс, де суди служать владі, а не закону, де є політичні в'язні, де державне телебачення займається проституцією, де зграя узурпаторів приймає божевільні закони".


"Федеральне агентство з друку і масових комунікацій ("міністерство пропаганди ") хотіло купити мене, щоб я став їхнім "людським обличчям", - цитує його The Guardian.


Причому поїздка на цю виставку була важлива для самого письменника, наголошує видання. Шишкін, який отримав три головні російські літературні нагороди, включаючи "Російський Букер", їздив з Росдруком на BookExpo в 2012 році, і повернення туди "закріпило б його відносини з американськими видавцями, читачами і книготорговцями", пояснює автор статті.


На думку письменника, "політичні події в Росії, в особливості події останнього року, створили в країні абсолютно нестерпну і принизливу ситуацію для її народу і її великої культури".


Він наголосив при цьому, що вирішив не брати участь у книжковому ярмарку на свій власний розсуд, без будь-яких консультацій з іншими письменниками, запрошеними на одну з найбільших подій року у видавничому світі, яке пройде в Нью-Йорку в кінці травня - початку червня.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1535 | Дата публікації: 10-03-2013 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]