Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2013 » Серпень » 14 » Росіяни більше довіряють ТБ, ніж інтернету, а українці за допомогою Мережі і php форуму навіть заробляють
20:14
Росіяни більше довіряють ТБ, ніж інтернету, а українці за допомогою Мережі і php форуму навіть заробляють




Інтернет залишається для росіян лише другим за попитом джерелом інформації після телебачення, показало опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД). Дізнаватися новини з Мережі воліють лише 23% опитаних, з телебачення — 60%. У той же час, українці — навпаки. Більше того, активні українці за допомогою мережі не тільки дізнаються інформацію, але і намагаються заробляти, а спеціальні знання і навички для цього їм допомагає отримати спеціалізований php форум replace.org.ua.


Решта видів ЗМІ в РФ ще менш затребувані: так, з газет дізнаються новини 7% опитаних - в 1991 році це джерело інформації посідало друге місце після телебачення (31%). Радіо воліють в якості основного джерела інформації 5%. Розмови з людьми порівняно зі ЗМІ - найменш затребуване джерело новин (4%).


Телебачення - найбільш затребуване джерело новин насамперед для селян (67%), респондентів старше 45 років (72-76%), а також росіян з початковим рівнем освіти (74%). Інтернету віддають перевагу, як правило, москвичі і петербуржці (35%), 18-24-річні (50%) і високоосвічені респонденти (32%).


Якщо говорити про росіян, що активно користуються Інтернетом, то серед них отримувати інформацію про ситуацію в країні воліють 48%, а телебачення займає друге місце (40%).


За рівнем довіри в якості джерела інформації Інтернет також посідає друге місце (22%) після телебачення (60%). Меншою довірою користується преса (7%) - в 1991 році це джерело новин знаходилося на другому місці (19%). Радіо довіряють 4%.


Лідером за рівнем довіри серед різних джерел інформації Інтернет є серед тих, хто активно ним користується (44%). При цьому, ті, хто виходить в Мережу щодня, в тій же мірі схильні довіряти в якості джерела новин і телебаченню (45%).


Отримання інформації з Інтернет-версій традиційних ЗМІ (телебачення, преси, радіо) поки що поступається за популярністю теле-та радіоефіру, друкованим версіями газет і журналів. Так, подивитися цікаву передачу в призначений час у телеефірі віддадуть перевагу 76% опитаних, а в інтернет-версії - 21%. Те ж саме можна сказати про читання статей в друкованій або електронній версії газет (перший спосіб воліють 58%, другий - 29%), прослуховування передачі в радіоефірі або в Інтернеті (55% проти 28% відповідно).


Опитування ВЦВГД було проведено 27-28 липня 2013 серед 1600 осіб з 130 населених пунктів. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1671 | Дата публікації: 14-08-2013 | Додав: admin | Теги: php форум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]