Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2012 » Лютий » 22 » Робот - няня, доглядальниця. ВІДЕО
17:59
Робот - няня, доглядальниця. ВІДЕО



Нова модифікація людиноподібного робота Hitachi EMIEW-2 здатна сприйняти голосову команду і знайти загублену річ, ця функція була представлена журналістам розробниками компанії, передає РИА "Новости".

Робот EMIEW-2, перша модель якого з'явилася в 2005 році, вміє ходити поруч з людиною зі швидкістю пішохода, обходити кути і перешкоди, що робить його дуже перспективним у ролі гіда на виставках і в торгових залах, а також як супроводжувача для літніх людей.

Нова модель здатна зіставити голосову команду з візуальною базою даних, що зберігається у неї в пам'яті, і за допомогою відеокамер, встановлених на стелі приміщення, виявити загублений предмет.

Ця функція розрахована, перш за все, на роботу EMIEW-2 як помічника в будинках для літніх людей або ж у них вдома. За оцінками фахівців, до 2025 року обсяги світового ринку роботів для людей похилого віку досягнуть рівня 75 млрд доларів.

Роботи-доглядальниці і помічники, розраховані на одиноких літніх людей, тільки починають завойовувати ринок соціального забезпечення в Японії. На виставці роботів у листопаді минулого року ця тема стала однією з провідних.

Одним з найвідоміших став робот-м'яка іграшка, виконана у вигляді дитинчати  - тюленя. Він реагує на ласку, може мружитися від задоволення і ображатися, позіхати і муркотіти від щастя. Перші досліди із застосування цього робота в будинках для літніх людей показали його перспективність як засобу для психотерапії та профілактики старечого недоумства.

Раніше співробітник Microsoft Джордан Корреа створив робота, завдання якого - розважати його собаку на кличку Дарвін, поки господарі відсутні.

Та й взагалі винахідники розробили чимало корисних роботів, наприклад, машин навчають мити посуд і досліджувати недоступні місця. Крім того, роботів використовують для військових цілей.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2011 | Дата публікації: 22-02-2012 | Додав: adminA | Теги: Робот - няня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]