Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Травень » 17 » Річка Рейн існувала 15 мільйонів років тому
23:34
Річка Рейн існувала 15 мільйонів років тому


Нові розкопки в районі Шпрендлінгена і Еппельсхайма в Німеччині дозволили палеопатології змінити загальноприйняте датування виникнення Рейну з 10 до 15 мільйонів років тому.

Під час розкопок вчені виявили більше 300 зразків кісток ссавців, листя рослин та деревини, що належать мешканцям середнього міоцену. Палеонтологам вдалося виявити зуби, кістки та роги кількох видів оленів, що мешкали на території Європи між 14 і 16 мільйонами років тому: Dicrocerus elegans, Paradicrocerus elegantulus та інших. Залишки рослин мали приблизно такий самий вік.

Виходячи з набору виявлених під час розкопок видів, час життя та вимирання які відомі, автори зробили висновок про необхідність зміни датування відкладень. А оскільки самі відкладення належать певним геологічним формуванням, це спричинило і зміну датування утворення Рейну.

Місця, у яких проводилися розкопки, - одні з найвідоміших у палеонтології. У 1822 році тут були вперше знайдені кістки вимерлого виду людиноподібної мавпи, а подальші розкопки у XIX столітті призвели до відкриття багатьох видів великих вимерлих ссавців. За назвою одного з них - гігантського дейнотерія - були названі відкладення, дейнотерієві піски. Однак, незважаючи на популярність, датування місцевих відкладень часто оскаржувалося.

Додамо, що результати нової роботи можуть вплинути на датування прилеглих геологічних утворень та уявлення про розвиток місцевих екосистем.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 2118 | Дата публікації: 17-05-2012 | Додав: admin | Теги: рейн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]