Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2018 » Листопад » 21 » Ракету Vega з українським двигуном запустила Франція
20:08
Ракету Vega з українським двигуном запустила Франція


 

21 листопада з космодрому Куру, у Французькій Гвіані, успішно запустили ракету-носій Vega, блок маршового двигуна четвертого ступеня якої розробило КБ “Південне” і зробив “Південмаш”.

Про це повідомила прес-служба “Південмаш”.

“Сьогодні о 3:42 за київським часом з пускової площадки Area 1 космодрому Куру стартувала ракета-носій Vega. Космодром Куру знаходиться на північному сході Південної Америки у Французькій Гвіані”, – повідомили у прес-службі.

Зазначається, що на сонячно-синхронну орбіту успішно виведено космічний апарат Mohammed VI-B. Його збудували на замовлення уряду Марокко компанією Airbus Defense and Space. Тривалість місії – 55 хвилин і 57 секунд; цей час від старту ракети до відстиковки супутника від несучої платформи.

Апарат Mohammed VI-B важить 1110 кілограмів. За допомогою нього будуть проводити спостереження за змінами земної поверхні, виконувати сільськогосподарський моніторинг, прогнозувати надзвичайні ситуації та інше.

Ракета-носій легкого класу Vega розроблялася спільними зусиллями Європейського космічного агентства та Італійського космічного агентства. Блок маршового двигуну четвертого ступеню розробили КБ “Південне” та виготовлено “Південмаш”.

“Цікаво, що український двигун працює довше, ніж двигуни перших трьох ступенів разом взяті”, – написали у прес-службі.

Вперше ракету-носій Vega запустили 13 лютого 2012 року. Усі 13 разів ракета стартувала успішно.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 904 | Дата публікації: 21-11-2018 | Додав: adminA | Теги: ракета Vega, український двигун, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]