Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2017 » Березень » 8 » Ракети у космос Китай хоче запускати без космодромів
20:20
Ракети у космос Китай хоче запускати без космодромів


 

У Китаї вивчають доцільність застосування повітряного старту для невеликих космічних апаратів.

За допомогою літаків планується здійснювати запуск ракет-носіїв, які в свою чергу виводитимуть на орбіту супутники Землі.

Про це пише Hi-News з посиланням на China Daily, інформує Укрінформ.

"Як пускову платформу передбачається використовувати стратегічний літак Y-20, або аналогічний йому за можливостями транспортник, виробництво і постачання якого почалися ще минулого літа.

Вантажопідйомність такого літака становить 66 тонн, тому теоретично взяти на борт в якості вантажу твердопаливну ракету-носій він цілком здатний", - повідомляє китайське новинне агентство.

Сама ідея далеко не нова — ще в 70-х роках минулого століття така технологія розглядалася фахівцями США і СРСР, але за різних технічних проблем так і не отримала широкого розповсюдження.

Про те, що подібні дослідження і розробки ведуть в Китаї, повідомив Тонг Ю, голова ракетобудівного підрозділу Китайської академії ракетобудування. Якщо проект вдасться реалізувати, це допоможе при запуску обійтися без космодромів і істотно скоротити час, необхідний для підготовки старту.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1130 | Дата публікації: 08-03-2017 | Додав: adminA | Теги: китай, ракети, космос, без космодромів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]