Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Березень » 8 » Психологи поставили крапку у найдавнішій суперечці картярів
20:31
Психологи поставили крапку у найдавнішій суперечці картярів


 

Команда психологів з університету Кейс Вестерн Резерв зробила дослідження, результати якого остаточно поклали край старій, як світ, суперечці картярів: що важливіше для гравця в карти - майстерність чи везіння, пише Кореспонент.

Фахівці дослідили гру в покер. Як відомо, на сьогодні існує багато різновидів цієї гри. Якщо в класичному покері гравець мусить зібрати найкращу комбінацію з п'яти карт, то в Texas Hold'em - із семи.

При цьому кількість відомих гравцям карт зростає поступово: спершу в гравця є дві карти на руках і три - на столі, загальні для всіх гравців (комбінацію можна формувати з усіх карт), потім дві на руках і п'ять на столі.

На кожному етапі гри гравець має можливість спасувати, втративши поставлені на кін гроші, залишитися на попередньому рівні, або підвищити ставку. Отож учені вирішили поставити експеримент над гравцями покеру Texas Hold'em.

Вони зробили дві серії психологічних тестів, у яких брали участь студенти. Частина піддослідних ніколи раніше в покер не грала, решта - мала мінімальні навички цієї гри.

Виявилося, що дилетанти куди вище оцінювали свої шанси на перемогу: наприклад, за статистикою професійні гравці беруть участь у розіграші (тобто, не пасують) лише в 15% випадків, для новачків цей показник наближався до 90%. У результаті вони швидко програвали.

Але коли студенти набували досвіду гри й усвідомлювали основні принципи покерної стратегії, вони перемагали своїх суперників швидше й рідше мали збитки. Таким чином, психологи зробили висновок: у картярській грі досвід важливіший за фортуну.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1502 | Дата публікації: 08-03-2017 | Додав: adminA | Теги: суперечка картярів, психологи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]