Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Липень » 28 » Провів випробування термобаричних боєприпасів Укроборонпром
20:05
Провів випробування термобаричних боєприпасів Укроборонпром


 

На Гончарівському полігоні у Чернігівській області провели успішні випробування термобаричних боєприпасів.

Підприємства ДК “Укроборонпром” розробили нову термобаричну зброю: піхотний вогнемет РПВ-16, який розроблений НДІ “Хімічних продуктів” та гранати РГТ-27С та РГТ-27С2 від ДП “МФ “Артем”, – повідомила прес-служба концерну.

Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску. В ужитку вона також називається боєприпасами об‘ємного вибуху.

“На полігоні була перевірена ефективність українських термобаричних боєприпасів. Яких практично на сьогоднішній день немає на фронті. Дуже не погано себе зарекомендував ручний реактивний вогнемет РПВ-16”, – відмітив глава РНБО Олександр Турчинов.

Одним із зразків термобаричної зброї є РПВ-16 – реактивний піхотний вогнемет, який оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю. Це переносна зброя, яка здатна знищувати противника навіть за потужними укриттями. За своєю фугасною дією граната РПВ-16, калібром 93 мм, еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру.

На полігоні також були продемонстровані гранати РГТ-27С та РГТ-27С2 від ДП “МФ “Артем”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”. Ці гранати, масою не більше 600 грамів, створюють на дві секунди вогняну хмару об‘ємом не меншим за 13 м³, у який температура сягає 2500 градусів. Така температура дозволяє знищувати не тільки живу силу противника, але і виводити з ладу легкоброньовану техніку.

У світі лише одиниці країн мають технологію створення термобаричних боєприпасів. Це перші розробки зброї такого типу в Україні. І вони з‘явились завдяки тому, що “Укроборонпром” у списку тих, хто вкладає кошти у науку та людей, розвиває свої компетенції”, – зазначив заступник генерального директора з авіабудування та виробництва Володимир Коробов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО може дозволити Укроборонпрому участь у своїх тендерах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 1010 | Дата публікації: 28-07-2017 | Додав: adminA | Теги: Укроборонпром, термобаричні боєприпаси, випробування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]