Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2012 » Січень » 25 » Програма вакцинації викликала запеклі суперечки серед лікарів
20:11
Програма вакцинації викликала запеклі суперечки серед лікарів



Велика група американських лікарів закликала педіатрів пропагувати щеплення серед членів сімей, в яких є маленька дитина. Дана стратегія дослівно називається "закутування". Її мета - боротися з дитячими інфекціями, не підпускаючи до дітей хворих дорослих, повідомляє Reuters.

Однак канадські фахівці заявляють, що подібний підхід, принаймні, щодо коклюшу дорого обійдеться. Так, щоб запобігти смерті однієї дитини, доведеться прищепити мінімум мільйон батьків. Значить, програма неефективна, робить висновок доктор Данута Сковронський з Центру контролю захворювань Британської Колумбії.
Останню крапку в цьому питанні не поставив і останній звіт Американської Академії Педіатрії (ААП). За словами доктора Хершел Лесина, якщо ви вирішуєте зробити щеплення, щоб убезпечити дитину, це нормально. Варто приділити особливу увагу щеплень від грипу і вакцині TDaP, що захищає від дифтерії та коклюшу.
У США ці вакцини дають усім, включаючи вагітних, крім дітей молодших шести тижнів (для вакцини TDaP) і шести місяців (для вакцини проти грипу). До цього моменту діти захищені тільки антитілами, отриманими від матері в утробі або через грудне молоко, якщо у неї самої є імунітет або вона прищеплювалася. Але не всі жінки прищеплюються, тому в теорії пропонована стратегія може спрацювати.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2119 | Дата публікації: 25-01-2012 | Додав: admin | Теги: вакцинація, щеплення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]