Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2018 » Листопад » 21 » Проект з реабілітації сховищ радіовідходів поблизу п'яти міст стартував в Україні
00:04
Проект з реабілітації сховищ радіовідходів поблизу п'яти міст стартував в Україні


 

В Україні стартував проект з реабілітації сховищ радіовідходів поблизу п'яти міст

В Україні розпочався проект Євросоюзу щодо підтримки та підвищення безпеки сховищ радіоактивних відходів поблизу п'яти найбільших міст

Про це повідомили у прес-службі представництва ЄС в Україні, повідомляє Depo.ua з посиланням на РБК-Україна.

У рамках проекту ЄС планує провести комплексну оцінку безпеки майданчиків з радіоактивними відходами, які експлуатує Державна корпорація "УкрДО Радон" (спеціалізується на транспортування та зберіганні радіоактивних відходів, - ред.). Обсяг фінансування проекту - 1,4 млн євро, а розрахований він на три роки.

"Проект сприятиме підвищенню безпеки та подальшій реабілітації сховищ радіоактивних відходів, розташованих поблизу міст Києва, Харкова, Дніпра, Львова й Одеси. Під час проекту буде здійснено переоцінку безпеки старих сховищ радіоактивних відходів, розроблено технічні рішення для реабілітації найбільш проблематичних із них", - зазначили в представництві ЄС.

Як заначив перший заступник Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Олег Насвіт, радянські сховища радіоактивних відходів створювались поблизу густонаселених територій, що неприйнятно згідно сьогоднішніх стандартів безпеки.

"Цей проект кладе практичний початок роботам з проектування процесу реабілітації таких сховищ і переміщення відходів до Чорнобильської зони відчуження для безпечного захоронення", - підкреслив Насвіт.

Нагадаємо, 10 жовтня Кабмін прийняв рішення про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для підтримки у безпечному стані енергоблоків Чорнобильської АЕС та обʼєкта "Укриття".

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 725 | Дата публікації: 21-11-2018 | Додав: adminA | Теги: реабілітація сховищ радіовідходів п, україна, Проект | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]