Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 19-03-2024
Головна » 2015 » Грудень » 24 » Про плани Міністерства фінансів і роль, яку грає в них Маркарова
21:47
Про плани Міністерства фінансів і роль, яку грає в них Маркарова


 

Останнім часом суспільство бажає знати, куди витрачаються гроші платників податків? У проекті нового Податкового кодексу пропонується збільшити ставки оподаткування, але якщо зібрані кошти не будуть витрачатися ефективно, то бізнес буде продовжувати йти в тінь або виводити капітали в офшори і, незважаючи на збільшені ставки, база оподаткування буде зменшуватися.

Модернізація державних стандартів з використанням IT-технологій, якою займається перший заступник міністра фінансів Маркарова Оксана Сергіївна дозволяє брати участь у допорогових торгах з державних закупівель на електронному майданчику. Пропрацювавши останні 11 років на фінансовому ринку України в інвестиційній компанії, яка займалася управлінням активами та фондами, вона звичайно знайома з фінансами країни зсередини. Маючи ступінь магістра від Університету Індіани за системою адміністрування публічних фінансів, вона займається в міністерстві саме цим напрямком. У рамках реформування цієї системи, вже працює в тестовому режимі портал EDATA, де можна побачити найбільші транзакції публічних фінансів протягом певного періоду. Так як портал є безкоштовним і доступ до нього вільний, то будь-хто, хто цікавиться, може дізнатися, як використовуються громадські кошти розпорядниками фондів, куди і скільки спрямовано коштів з Державного бюджету України та іншу інформацію, що стосується кожного жителя країни.

У планах Міністерства фінансів також децентралізація та надання більших повноважень фіскальним і бюджетним органам на місцях. Сюди можна віднести також освітні установи. Що стосується Вищої школи, то необхідно всіляко заохочувати поступовий перехід університетів у прибуткові організації. Цьому може посприяти збільшення кількості зарубіжних студентів, які оплачують своє навчання і створення в рамках університетів лабораторій, що виконують певні дослідження і розробки по замовленнях підприємств і бізнесових структур.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1302 | Дата публікації: 24-12-2015 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]