Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Квітень » 14 » Про небезпеку морської солі - вчені розповіли
12:26
Про небезпеку морської солі - вчені розповіли


 

Вчені розповіли про небезпеку морської солі

В результаті ґрунтовного дослідження китайські вчені дійшли висновку, що у морський солі містяться мікрочастинки пластику і саме цим вона небезпечна для здоров’я людей.

Дослідники з Шанхаю проаналізували склад чи не найпопулярнішого продукту. Видання Nature Publishing Group опублікувало результати дослідження на базі Східно-Китайського педагогічного університету, в ході якого експерти вивчили різновиди морської солі. Виявилося, що у всіх видах доступної в будь-якому магазині солі виявилося безліч мікрочастинок пластику.

На дослідження було взято 15 типів морської солі від різних виробників, доступних в торгових мережах. У всіх них співробітниками дослідницької групи були знайдені найдрібніші шматочки поліетилентерефталату, що зазвичай застосовується при виробництві пакувальних матеріалів і плівки.

Як заявили фахівці, пластик потрапляє в морську сіль зі сміття, яке у величезній кількості плаває в океанських водах. Попередньо експерти підрахували, що при вживанні рекомендованої норми морської солі, за рік в людський організм потрапляє до 1000 дрібних частинок пластику.

Така ситуація може бути небезпечною для здоров'я і спровокувати безліч недуг, в тому числі небезпечних для життя.

Давно відомо про небезпеку забруднення світового океану, проте проблема, як виявилося, набагато "ближча" до кожного жителя планети, ніж вважалося раніше. Уникнути впливу шкідливих речовин можна, обмеживши використання синтетичних матеріалів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 677 | Дата публікації: 14-04-2019 | Додав: adminA | Теги: вчені, небезпека морської солі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]