Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2018 » Липень » 28 » Приступив до роботи космічний телескоп-змінник Кеплера
18:33
Приступив до роботи космічний телескоп-змінник Кеплера


 

Космічний телескоп-змінник Кеплера приступив до роботи

Новий телескоп є частковою заміною телескопа Кеплер

Телескоп для пошуку екзопланет TESS, який позиціонується як часткова заміна телескопа Кеплер, приступив до роботи. Про це повідомляється на сайті NASA.

Телескоп Transiting Exoplanet Survey Satellite (Транзитний супутник для дослідження екзопланет – прим. ред.), Розроблений спільно MIT і NASA, був запущений в космос ще 19 квітня 2018 року.

Його завдання, як і у Кеплера, полягає в пошуку планет транзитним методом, тобто відстеженням зміни блиску зірки під час проходження планети по її диску.

Зазначається, що переважна відмінність нової місії полягає в тому, що вчені будуть досліджувати об'єкти на віддаленості не більше 300 світлових років, в той час, як Кеплер вивчав зірки в межах трьох тисяч світлових років.

За інформацією відомства, TESS оснащений чотирма телескопами з матрицями розширенням 16,8 мегапікселів, що працюють в спектральному діапазоні від 600 до 1000 нанометрів. Кожен з цих телескопів має поле зору 24 на 24 градуси, і вони спрямовані таким чином, що разом утворюють єдине поле зору у вигляді витягнутої смуги.

Раз в 27 днів телескоп буде міняти зону спостереження і за два роки основної місії створить карту, яка покриває 85 відсотків всієї небесної сфери.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 797 | Дата публікації: 28-07-2018 | Додав: adminA | Теги: до роботи, космічний телескоп-змінник Кеплера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]