Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Березень » 16 » Пристрій для безпечного водіння авто
20:19
Пристрій для безпечного водіння авто



Однією з найбільш поширених причин ДТП є використання водіями телефону за кермом. Американська компанія Scosche розробила пристрій під назвою Сellcontrol, який блокує мобільні телефони під час руху автомобіля, пише InfoCar.

Прилад встановлюється під приладову панель у порт OBD-II і активується автоматично, коли транспортний засіб починає рухатися. Пристрій функціонує в парі з мобільною програмою від Scosche, під'єднуючись до апарата по Bluetooth.

Водієві потрібно буде активувати систему безпечного водіння через сайт виробника, завантажити додаток на смартфон і встановити Сellcontrol в автомобіль.

Гаджет заблокує текстові повідомлення, електронну пошту, камеру і дзвінки, якщо тільки до телефону не підключена бездротова гарнітура. Сellcontrol сумісний більш ніж з 1200 моделями телефонів на Android, Windows, Symbian. Придбати прилад можна за ціною 130 дол.

Раніше Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США провела дослідження, згідно з результатами якого частка автомобільних аварій зі смертельним наслідком, спровокованих використанням мобільного телефону становила 16%.

З кожним роком кількість аварій, які трапляються через те, що водій відволікається на мобільний телефон, зростає. У 2005 році тільки 10% усіх фатальних подій на дорозі були пов'язані з телефонами.

Проте дослідники зазначають, що загальна кількість аварій у США зменшується. Якщо в 2005 році було зафіксовано понад 43 тисячі дорожніх пригод, то в 2009 році їхня кількість скоротилася до майже 34 тисяч.

У дослідженні також підкреслюється, що найнеуважніші водії - це молоді люди віком до 20 років. При цьому саме на стільникові телефони найчастіше відволікаються люди віком 30-39 років.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 2158 | Дата публікації: 16-03-2012 | Додав: adminA | Теги: пристрій під назвою Сellcontro | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]