Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2019 » Червень » 13 » Причини виникнення канібалізму вивчають вчені
19:48
Причини виникнення канібалізму вивчають вчені


 

Вчені вивчають причини виникнення канібалізму

Науковці вже тривалий час вивчають причини виникнення канібалізму.

Дослідники нещодавно з’ясували, як психічні захворювання в екстремальних і досить рідкісних випадках можуть привести людину до порушення даної серйозної заборони.

Фахівці нещодавно розглянули 5 медичних тематичних досліджень пацієнтів чоловічої статі від 18 до 36 років. Досліджуючи їх історії і деталі діагнозів, експерти сподівалися виявити поведінкові патерни, які пояснюють, що викликало людожерські акти.

У людей свідоцтво людоїдства сходить до предків, які жили 900 тисяч років тому. Дане явище було зареєстровано у неандертальців приблизно 100 тисяч років тому.

В кістках віком понад 17 тисяч років збереглися сліди. Практика збереглася в деяких людських суспільствах, пов’язаних із соціальними практиками і ритуалами.

Подібні явища були задокументовані в бідних районах Північної Кореї у 2013 році в умовах сильного голоду.

Однак, при цьому, патологічний канібалізм зустрічається вкрай рідко і вважається, що він може зустрічатися у 2-х типів людей: тих, хто відчуває екстремальні форми значної парафілії, і тих, хто страждає важким психічним захворюванням.

Вчені написали, що оскільки для дослідження було розглянуто всього лише 5 випадків, і всі випробовувані були чоловіками, то отримані дані для широкого застосування до інших випадків канібалізму не призначені.

Кожен випадок до того ж є клінічно складним і тому він потребує подальшого аналізу, щоб розплутати мережу індивідуальних та екологічних факторів, які можуть призвести до людоїдських дій.

Подібні явища як поїдання ворогів, родичів і складні ритуали і жертвопринесення.

Однак це питання до антропологів і етнографів, але, можливо, тригерами появи подібних ритуалів могли бути банальні соціально-біологічні причини.

Порівняно нещодавно в Пакистані був винесений вирок у незвичайній справі. В історії країни вперше підсудні були засуджені за канібалізм. 2 брата, Фарман Алі і Мухаммад Аріф, отримали по 12 років в’язниці. Причому судили чоловіків за статтею «Тероризм», оскільки їх дії вразили суспільство.

У пакистанському законодавстві насправді просто немає статті, під яку б подібне діяння підпадало. Кримінальну справу проти Алі і Аріфа було порушено після того як з’ясувалося, що вони в квітні 2011 року викопали з могили труп немовляти і з’їли його.

Слідство встановило, що мертвечиною брати ласували і раніше. Всього вони, як було встановлено, розрили більше ніж 100 могил на місцевому кладовищі, перш ніж сусіди запідозрили щось недобре. Як встановили лікарі, обидва брата раніше страждали від психічних захворювань

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 604 | Дата публікації: 13-06-2019 | Додав: adminA | Теги: вчені, причини виникнення канібалізму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]