Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2019 » Лютий » 26 » При сидячому способі життя - 8 потрібних продуктів
18:20
При сидячому способі життя - 8 потрібних продуктів


 

8 продуктів, потрібних при сидячому способі життя

Людям, які в силу роботи і своїх занять змушені багато часу сидіти на стільці, лікарі настійно рекомендують включити в раціон харчування ці продукти.

Зокрема, при сидячому способі життя потрібно обов’язково їсти ягоди, вважають фахівці. Малорухливість сприяє розвитку запальних процесів в організмі через мляве кровопостачання і недостатнього в зв’язку з цим харчування тканин. Багато ягід містять в собі велику кількість флавонідів-антиоксидантів речовин, ефективно борються із запальними явищами.

Також надзвичайно корисні горіхи: в щоденному раціоні обов’язково має бути жменя будь-яких горіхів. Цей продукт містить корисні жирні кислоти омега-3 в поєднанні з високим рівнем клітковини – цей мікс має виражену протизапальну дію на кишечник, який особливо сильно страждає від тривалого сидіння.

Крім цього, власникам сидячої роботи стане в нагоді оливкова олія. За словами експертів, оливкова олія доведено знижує ризики розвитку хвороб серцево-судинної системи, а також стимулює жировий метаболізм і допомагає не набирати зайву вагу.

Крім того, при малорухливому способі життя або роботи рекомендуються імбир і часник. Імбир відрізняється підвищеним рівнем антиоксидантів, що допомагають від запалень, а часник – речовини аліцину, під впливом якої організм краще контролює вміст жирів і цукру в крові.

Інші корисні продукти – це ананас і авокадо. Компоненти ананаса йдуть на користь обміну речовин, стимулюють організм активніше використовувати власний жир для вироблення енергії. Авокадо сприяє виробленню інсуліну, захищаючи від підвищення цукру в крові і пов’язаних з цим неприємних наслідків.

Корисно вживати в їжу тим, хто багато часу проводить на стільці, жирну морську рибу – у ній відсутні небезпечні для організму трансжири, але багато корисного жиру, необхідного організму для активних фізіологічних функцій.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 707 | Дата публікації: 26-02-2019 | Додав: adminA | Теги: 8 потрібних продуктів, сидячий спосіб життя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]