Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2018 » Жовтень » 9 » Представив нову бойову машину "Берест" "Укроборонпром"
18:40
Представив нову бойову машину "Берест" "Укроборонпром"


 

"Укроборонпром" представив нову бойову машину "Берест"

Нова бойова машина отримала назву БМ-21 УМ Берест, її особливістю стала цифрова система управління вогнем, яка дозволяє екіпажу, не залишаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема топо - геодезичну прив'язку.

«Укроборонпром» представив нову бойову машину БМ-21 УМ "Берест", яка визнана для заміни БМ-21 «Град», що стоїть на озброєнні ЗСУ.

Як повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», Шепетівський ремонтний завод здійснив глибоку модернізацію 122-мм реактивної системи залпового вогню, при виробництві якої використовуються лише українські комплектуючі, пише «Слово і Діло».

«Нові цифрові технології інтегрують «Берест» до системи обміну інформацією на полі бою. Завдяки цьому розрахунок РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати противника, які в обробленому вигляді надходять із безпілотників, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Така інтеграція набагато підвищує точність та ефективність ведення вогню», – йдеться в повідомленні.

Ще однією особливістю нової РСЗО є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів, замість 40 в «Граді». Велика потужність дозволяє гарантовано знищувати противника й оперативно розподіляти вогонь між різними цілями.

«Берест» встановлений на новому шасі КрАЗ-5401НЕ з колісною формулою 4х4. Нове шасі має компоновку «кабіна над двигуном» та обладнане дворядною 4-дверною кабіною, яка дозволяє зручно розмічати розрахунок і всю необхідну апаратуру управління вогнем.

В «Укроборонпромі» запевнили, що «Берест» порівняно з «Градом» має велику потужність залпу, точність ведення вогню, більшу інтеграцію цифрових систем управління та наведення артилерії, велику мобільність і потребує менше часу для підготовки до відкриття вогню.

Раніше повідомлялося, що ракети «Оскол» пройшли черговий етап випробувань.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 882 | Дата публікації: 09-10-2018 | Додав: adminA | Теги: «Укроборонпром», нова бойова машина «Берест» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]