Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Працевлаштування в Польщі: досвід співвітчизників
20:43
Працевлаштування в Польщі: досвід співвітчизників


 

Враховуючи невисокий рівень заробітної плати, який можуть запропонувати вітчизняні роботодавці, доводиться шукати альтернативні шляхи заробити. Як це можна зробити офіційно? Одна з альтернатив – робота в Польщі. Розглянемо ряд запитань, які виникають у більшості шукачів такого заробітку. Перш за все, чи потрібна робоча віза в Польщу для роботи в Європі? До кого звернутися, аби працевлаштуватися по контракту. Чи можна влаштуватися без знання мови? Також подивимося, яку пропонують роботу в Польщі для сімейних пар, адже багато хто хоче їхати заробляти не сам, а з дружиною чи чоловіком. Питань є безліч, тому пропонуємо розглянути хоча б основні з них, виходячи з досвіду наших співвітчизників.

Чому потрібно підписувати трудовий договір з роботодавцем?

Від деяких знайомих, які вже мають досвід роботи в Польщі, ви могли чути різні розповіді про працевлаштування в Польщі. Зокрема, дехто розповідає, що отримав не ту роботу, на яку очікував, а дехто повністю задоволений своїм робочим місцем та очікує на продовження візи. Робота по контракту від роботодавців – найкраща можливість вберегти себе від різноманітних ризиків, які можуть виникнути, якщо ви обрали працю в Польщі. Наприклад, роботодавець не зможе зменшити вам фіксовану оплату, яка вказана в договорі, не зможе збільшити кількість ваших обов’язків. Звичайно, деякі нюанси можуть виникати, але тепер їх будуть узгоджувати з вами. Залишилось визначитись з отриманням робочої візи в Польщу. Потрібна вона чи в ній немає необхідності?

Віза. Давайте з’ясовувати, чи потрібно буде отримувати робочу візу в Польщу? Адже фактично кордони з ЄС відкрито. Проте варто знати: якщо вам необхідна легальна робота в Польщі для сімейної пари, вам обов’язково потрібно буде отримати таку візу. Неважливо, ви хочете отримати роботу на літо, на зиму, на осінь або на весну. Фактично, віза – це дозвіл працювати у Польщі. Лише тоді ви зможете працювати по контракту, зможете довести свої права на вказану у договорі посаду.

Які вакансії зазвичай пропонують?

Найбільш актуальними є вакансії, які не потребують особливих навиків. Наприклад, якщо вам потрібна робота в Польщі для сімейних пар, вам можуть запропонувати такі вакансії: на зборі врожаю, на фабриці, на заводі, в теплицях, в готелі, на складах, на м’ясокомбінаті тощо. Якщо ви шукаєте місце у конкретному місті, для вас також можуть підібрати хорошу вакансію. Наприклад, пропонується робота в Польщі в Варшаві, Торуні, Перемишлі, Гданську, Кракові, Познані, Любліні, а також інших містах. Вам просто потрібно звернутись до представника кадрової агенції, який зорієнтує вас з наявними вакансіями: https://visa-pro.com.ua/. Плюс, якщо потрібна польська робоча віза категорії D, вам можуть підказати, як її отримати і чим вона відрізняється від інших типів віз. Адже це дуже важливий нюанс.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1051 | Дата публікації: 13-10-2017 | Додав: abel | Теги: працевлаштування, Польща | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]