Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2012 » Травень » 22 » Позбутися джерела страху за кілька годин
18:33
Позбутися джерела страху за кілька годин



Вилікувати фобію можна за три години

Арахнофобія (боязнь павуків) - одна з найсильніших фобій. Американські психологи в особі Катерини Хаунер з Північно-Західного Університету знають, як від неї вилікуватися за кілька годин, повідомляє РИА " Новости".

Приміром, спочатку деякі пацієнти, які випробували на собі терапію, боялися ходити по траві. Однак через 2-3 годин вони змогли, навіть, взяти до рук тарантула. Досягнутий ефект утримувався мінімум півроку.

В основі методики  ґрунтовне дослідження мозкових реакцій у відповідь на джерело страху на прикладі дев'яти жінок і трьох чоловіків..Спочатку експерти оцінили гостроту страху за допомогою тесту (добровольців заводили в кімнату з величезним павуком і просили його помацати). Ніхто не зміг виконати завдання. Одночасно з цим проводилася оцінка активності мозку.

Далі учасникам знову запропонували підійти до павука, але на цього разу ближче. Потім була невелика перерву і ще один крок вперед. Так, протягом кількох годин люди поступово наближалися до павука допоки не змогли доторкнутися до нього. Тільки-но людина наближалася павука, знижувалася активність ланцюжків нейронів, які  включаються при появі джерела страху.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2028 | Дата публікації: 22-05-2012 | Додав: adminA | Теги: Вилікувати фобію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]