Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 19-03-2024
Головна » 2018 » Травень » 27 » Повністю розкрили таємницю Бермудського трикутника метеорологи
13:18
Повністю розкрили таємницю Бермудського трикутника метеорологи


 

Область Бермудського трикутника є найбільш таємничим і небезпечним місцем в Атлантичних водах. З давніх-давен тут зникала повітряна і морська техніка з усім екіпажем на борту.

Циніки справедливо помічають, що аномалії в цьому районі відбуваються за цілком з’ясованими причин: навігація тут достатня непроста, наявність численних мілин, а шторми і циклони, які миттєво утворюються, забирають життя пілотів і моряків.

З точки зору логіки ці аргументи звучать переконливо, але як скептики пояснять той факт, що зникнення техніки в Бермудах в рази перевищує кількість зникнень на будь-якій іншій ділянці Атлантичного океану?

Метеорологи з Америки займалися дослідженням в цій області і прийшли до певних висновків, які, нарешті, можуть поставити жирну крапку в історії таємничого трикутника.

Метеоролог Стів Міллер з Колорадо близько 10 років займався дослідженням погоди в загадковій зоні і разом зі співробітниками берегової охорони дійшов до дуже цікавих і правдоподібних висновків. Причина бермудської небезпеки, на його думку, криється в повітряній аномалії цієї території. Для того, щоб підтвердити свої здогадки на практиці, він організував власну команду.

Уважно вивчаючи знімки зони диявольського трикутника, зроблені супутником, Стів дійшов до цікавої думки. Після того, як зображення, завдяки сучасній оптиці, були максимально збільшені, вдалося виявити досить незвичайні хмари дуже дивної і правильної шестикутної форми.

Цю цікаву форму хмари приймають за допомогою самого океану. Випаровуючись із зон мілководдя, волога піднімається в холодну атмосферу, таким чином створюючи якийсь каркас. Потім ці хмари, з теорії Стіва, якийсь час дрейфують над Бермудами, а потім вибухають, відповідно, створюючи потужні потоки повітря.

Саме ці сильні повітряні струмені і несуть в собі основну небезпеку для всього, що потрапляє їм на шляху. Потужна повітряна вибухова хвиля спрямовується до водної поверхні, а взаємодія атмосферних хвиль сприяє появі дуже сильної турбулентності, подолати яку навіть найсучасніша повітряна техніка не в змозі.

На додаток до цього, потужна хвиля повітря в стані при ударі об водну поверхню створює досить велику хвилю (до 40 м). Група метеоролога мала унікальну можливість спостерігати одну таку громадину в океані. Доля виявилася прихильна до Стіва і його команди – це руйнівне явище пройшло повз, але стало черговим доказом правильності теорії Міллера про «повітряні бомби».

Як вважають вчені, ця загадка вирішена і тепер на одну таємницю на Землі стало менше. Але чи так це насправді, покаже час і подальші дослідження.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 772 | Дата публікації: 27-05-2018 | Додав: adminA | Теги: Метеорологи, таємниця Бермудського трикутника | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]