Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2014 » Травень » 24 » Поставило під сумнів теорію еволюції дослідження американських вчених
23:35
Поставило під сумнів теорію еволюції дослідження американських вчених


 

 

Дослідження американських вчених поставило під сумнів теорію еволюції

Результати роботи вчених з Університету Флориди над розшифровкою генетичного коду морських гребневиків ставлять під сумнів традиційну теорію еволюції.

Дослідження вчених опубліковано в журналі Nature.

Виявляється, гребневики - хижі тварини, яких називають також "морськими прибульцями" - володіють нервовою системою, яка не має аналогів у тваринному світі. У всіх представників царства тварин нервова система розвивалася від найпростішої нервової клітини до складного мозку.

Але у реброплавів вона формувалася інакше: вони не мають генів, відповідальних за утворення нейронів. Немає в їхньому організмі й хімічних речовин, що забезпечують передачу нервових імпульсів. В роботі їхньої нервової системи задіяні зовсім інші механізми.

Відтепер вся класифікація тварин може бути переглянута. Крім того, відкриття учених може принести користь медицині.

Той факт, що для утворення нейронів і забезпечення зв'язку між ними можуть використовуватися не тільки вже відомі науці речовини, дає нові можливості для пошуку ліків від хвороб Альцгеймера, Паркінсона і їм подібних.

Американські вчені почали дослідження генної структури реброплавів у квітні 2014 року. Їх цікавив у першу чергу пошук генів, що відповідають за регенерацію.
 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1470 | Дата публікації: 24-05-2014 | Додав: adminA | Теги: під сумнів теорію еволюції дослідже | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]