Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2016 » Грудень » 19 » Посилити боротьбу з фейковими новинами закликав глава Європарламенту
21:44
Посилити боротьбу з фейковими новинами закликав глава Європарламенту


 

Глава Європарламенту Мартін Шульц закликав до ухвалення жорстких, загальноєвропейських законів, які б допомогли зупинити поширення фальшивих новин.

З подібною пропозицією виступив і міністр юстиції Німеччини Хайко Маас, повідомляє Deutsche Welle. В окремих прес-інтерв'ю обидва чиновники обговорили плани з розробки законів, що забороняють соціальним платформам поширювати фейкові новини під виглядом реальних новин. Чиновники відзначили, що такі ситуації шкодять як демократії в цілому, так і правам окремих громадян.

Глава Європарламенту Мартін Шульц запропонував встановити для Facebook термін в 24 години для виявлення і видалення фейкових новин і шкідливих спамерських пошукових роботів. Якщо ж цього не буде зроблено вчасно, компанії загрожуватиме штраф.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Німеччини Хайко Маас запропонував штрафувати соцмережі за поширення мови ворожнечі в інетрнеті. Німеччина розгляне нові закони, які змусять соціальні мережі створити зрозумілі та швидкі інструменти для реєстрації скарг на образливий контент, публікувати звітність щодо кількості таких скарг та найняти кваліфікованих омбудсменів, які б займалися видаленням неприйнятних постів.

Минулого тижня Facebook оголосив про запуск нового механізму боротьби з фейковими новинами. Він передбачає перевірку публікацій на достовірність незалежними організаціями з ініціативи International Fact-Checking Network.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1309 | Дата публікації: 19-12-2016 | Додав: adminA | Теги: глава Європарламенту, фейкові новини, боротьба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]