Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2018 » Травень » 15 » Показало "серце" Чумацького Шляху європейське космічне агентство
23:13
Показало "серце" Чумацького Шляху європейське космічне агентство


 

 

Європейське космічне агентство опублікувало знімок, на якому представлена центральна площина Чумацького Шляху.

Про це повідомляє Space in images.

"На перший погляд, знімок може нагадувати червону фарбу, пролиту у воді, або потік електрики, але насправді це унікальний вигляд нашого космічного дому", - пише видання.

Це зображення випустили як кінцевий продукт зйомки APEX, що відображає галактичну площину, видиму з південної півкулі на субміліметрових довжинах хвиль (між інфрачервоним і радіохвильовим електромагнітним спектром). Він доповнює попередні дані космічних обсерваторій ESA Planck і Herschel.

Це зображення показує численні об'єкти в нашій галактиці. Такі дослідження можуть пролити світло на незліченні теми на всьому шляху формування окремих зірок і всього Всесвіту, його складу, як він еволюціонував від народження до наших днів.

APEX - це радіотелескоп, розташований на висоті 5100 метрів над рівнем моря, в обсерваторії Льяно-де-Чахнантор, в пустелі Атакама на півночі Чилі. Телескоп управляється ESO (Європейською південною обсерваторією).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 830 | Дата публікації: 15-05-2018 | Додав: adminA | Теги: європейське космічне агентство, серце Чумацького Шляху | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]