Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Травень » 18 » Почали блокування російських сайтів Київстар, Vodafone і lifecell
10:51
Почали блокування російських сайтів Київстар, Vodafone і lifecell


 

Мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell почали блокування російських сайтів, які потрапили під санкції.

Про це йдеться в спільному повідомленні, підготовленому операторами, передають "Українські Новини".

Згідно з указом президента "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" телеком-оператори повинні припинити надання послуг з доступу до ряду веб-ресурсів, в тому числі соціальних мереж "ВКонтакте", "Однокласники", всіх сервісів Yandex і Mail.ru і ряду інших російських ресурсів.

Виконуючи вимоги зазначеного указу, телеком-оператори, починають технічні заходи щодо обмеження надання послуг доступу до вказаних веб-сайтах в відповідно до технічних можливостей.

Раніше один з найбільших інтернет-провайдерів компанія Тріолан повідомила, що поки не знає, як технічно реалізувати рішення про санкції.

В Інтернет-асоціації України заявляють, що здійснення блокування російських сайтів українськими провайдерами поки технічно неможливо. Там вважають, що для реалізації рішення про санкції провайдерам потрібно час і великі кошти на переоснащення обладнання та зміна топології мережі.

До цього Укртелеком повідомив, що вже почав виконувати указ президента про санкції проти російських соцмереж та інтернет-ресурсів.

Інтернет-провайдер "Ланет" заявив, що може протягом декількох хвилин заблокувати сайти, які потрапили під дію санкцій.

Нагадаємо, 16 травня президент ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 1228 фіз- і 468 юросіб.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 950 | Дата публікації: 18-05-2017 | Додав: adminA | Теги: Vodafone і lifecell, блокування російських сайтів, Київстар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]