Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Серпень » 11 » Побутовий прилад, що перетворює пластик у паливо, створив японець
21:37
Побутовий прилад, що перетворює пластик у паливо, створив японець


 


Японець створив побутовий прилад, що перетворює пластик у паливо

Японський винахідник Akinori Ito створив побутовий прилад, що здатен перетворювати пластик у паливо.

В процесі плавлення пакетів, пінополістирольних контейнерів та іншого пластику на стінках установки конденсується речовина, яку можна використовувати для виробництва бензину, повідомляє Energy-Fresh.

Однак, прилад японського розробника може переробляти поліетилен, полістирол і поліпропілен, але не ПЕТ пляшки. Та і без цього результати винаходу більш ніж позитивні. Трохи більше 900 грамів пластику вистачає, щоб отримати літр нафти, а для процесу переробки знадобиться всього 1 кіловат енергії.

Машина нагріває пластик за допомогою електрики. Пара, що утворилася під час цього процесу, охолоджується і конденсується у вигляді сирої нафти. Неочищену нафту можна використовувати для роботи генераторів і деяких печей, а після очищення перетворювати на бензин.

Наразі прилад продає компанія винахідника Blest Corporation за ціною близько $10 000. Але розробник сподівається знизити ціну в результаті збільшення виробництва.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1292 | Дата публікації: 11-08-2015 | Додав: adminA | Теги: японець, прилад, перетворює пластик у паливо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]