Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Лютий » 14 » Побудує третю морську посадкову платформу SpaceX
23:17
Побудує третю морську посадкову платформу SpaceX


 

   

SpaceX побудує третій безпілотний корабель-платформу під назвою «A Shortfall of Gravitas» («Дефіцит авторитету»). Разом з іншою платформою «Of Course I Still Love You» («Звичайно, я все ще тебе люблю») він буде служити посадковим майданчиком для двох прискорювачів Falcon Heavy в Атлантичному океані, пише Inverse.

Про це повідомив сам Ілон Маск в бесіді з підписниками у Twitter. Назва продовжує традицію Маска називати кораблі-дрони на честь космічних кораблів з фантастичних оповідань британського письменника Іена Бенкса. Ще один, розташований в Тихому океані, має назву «Just Read The Instructions» («Просто прочитай інструкцію»).

Минулого тижня після успішного старту Falcon Heavy два прискорювачі приземлилися на наземних майданчиках, у той час як центральний ступень промахнувся повз «Of Course I Still Love You» і впав в океан за кілька сотень метрів. Наявність другого корабля для парних приземлень дозволить SpaceX більш гнучко планувати запуски. Однак третій корабель стане в нагоді і для щільних запусків Falcon 9, які очікуються цього року.

Невдале приземлення центральної ракети Falcon Heavy — перше за останні 19 місяців, хоча варто відзначити, що це прискорювач іншого класу, ніж Falcon 9. Дронам сильно дістається в разі аварії, тому третій корабель буде дуже доречним із зростанням кількості запусків.

Поки що невідомо, чи буде побудований четвертий корабель на додаток до тихоокеанського майданчику. Основні запуски Falcon 9 проходять у Флориді на мисі Канаверал, тоді як каліфорнійський майданчик на авіабазі Ванденберг завантажений менше.

Наступний запуск Falcon Heavy намічений на червень і знову відбудеться у Флориді.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 902 | Дата публікації: 14-02-2018 | Додав: adminA | Теги: SpaceX, третя морська посадкова платформа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]