Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2012 » Березень » 26 » Наслідки після зіткнення Землі з чорною дірою
17:54
Наслідки після зіткнення Землі з чорною дірою



Науковці розрахували наслідки зіткнення Землі з первинною чорною дірою. Стаття науковців буде опублікована в The Astrophysical Journal.

У рамках нової роботи науковці розрахували, що відбудеться в разі зіткнення чорної діри з Землею, а також оцінили ймовірність такого зіткнення, повідомляє "Lenta.ru".

Виявилося, що результатом такого зіткнення буде сейсмічна хвиля, яка досягне всіх точок поверхні планети приблизно одночасно. Магнітуда такого поштовху буде 4, і її практично неможливо буде засікти.

Крім того, науковці встановили, що час очікування однієї такої події становить приблизно 10 мільйонів років. У свою чергу проходження такої діри поруч із Землею відбувається приблизно раз у 100 тисяч років.

З цього фізики зробили висновок, що зустріч з діркою, що представляє хоч якусь небезпеку мізерно мала.

Раніше науковці з'ясували, що чорна діра, яка розташована в центрі нашої галактики, щодня поглинає астероїди.

А ось у центрі нашої Галактики фахівцям з NASA і JAXA (японського космічного агентства) вдалося зафіксувати дивовижну поведінку чорної діри. За допомогою інфрачервоного телескопа WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer), який перебуває на орбіті нашої планети з 14 грудня 2009 року, фахівці змогли побачити яскраво виражену нестабільність її джетів.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1837 | Дата публікації: 26-03-2012 | Додав: adminA | Теги: Після зіткнення Землі з чорною діро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]