Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2015 » Травень » 2 » Підземні ріки, насичені життям, знайшли в Антарктиці
22:54
Підземні ріки, насичені життям, знайшли в Антарктиці


 

Група вчених, які проводили дослідження в Антарктиді за допомогою спеціальних приладів, виявили, що під землею є велика кількість підземних солоних озер, які містять мікроорганізми. Про це повідомляє Моя планета.

Дослідження проводилися в одному із найпосушливіших місць планети – у районі Сухих долин Мак-Мердо. До гелікоптера прикріпили спеціальний датчик, який за допомогою електромагнітних імпульсів на глибині 350 м виявив мережу підземних озер, що простягаються на 12 км. Окрім того, вчені з’ясували, що ці води насичені мікроорганізмами.

«Наше відкриття може змінити уявлення людей про прибережні поля Антарктиди. Ми дізналися, що значні запаси води залягають нижче поверхні, і вони, швидше за все, просочуються в океан і впливають на поживні речовини, що містяться в океані, і зрештою – на здоров'я всієї екосистеми», – розповів дослідник Джилл Мікуцкі з Університету Теннессі.

Клімат Сухих долин Мак-Мердо дуже подібний до умов на Марсі. Вчені переконані, що якщо ми змогли знайти життя у цій місцевості, то і на Червоній планеті воно також можливе.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1358 | Дата публікації: 02-05-2015 | Додав: adminA | Теги: насичені життям, знайшли в Антарктиці, підземні ріки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]