Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2015 » Червень » 4 » Першу систему очищення океанів, що запуститься у 2016 році, винайшов 20-річний студент
17:13
Першу систему очищення океанів, що запуститься у 2016 році, винайшов 20-річний студент


20-річний студент Боян Слет разом з командою розробили технологію, здатну всього за 10 років очистити від сміття увесь Світовий океан.

Як зазначає видання, щороку у води Світового океану потрапляє близько 8 млн тонн плавучого сміття. Воно завдає шкоди водній флорі та фауні - більші істоти потрапляють в сміттєві пастки з цілих плаваючих полів, а дрібні організми страждають через проковтування часток розбитої пластмаси. Але 20-річний студент Боян Слет, схоже, знайшов вирішення цього питання. Про це повідомляє Adme.Ru.

Вже наступного року Слет з командою мають намір спустити на воду 2000-метровий агрегат біля берегів острова Цусіма між Японією і Південною Кореєю, бо це одне з найбільш забруднених місць у світі. Перевагою цього пристрою є використання морських течій для забезпечення своєї пасивної роботи. Надувні агрегати жодним чином не заважають океанічним мешканцям, які спокійно пропливають під ними, але затримують легке сміття, зосереджене на поверхні води.

За іфнормацією видання, протягом п'яти років планується провести ряд пробних запусків, після чого почне працювати система довжиною у 100 км, яка ліквідує половину тихоокеанського сміттєвого острова.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1340 | Дата публікації: 04-06-2015 | Додав: adminA | Теги: 20-річний студент, систему очищення океанів, 2016 році | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]