Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Листопад » 25 » Першого віртуального політика створив програміст з Нової Зеландії
21:32
Першого віртуального політика створив програміст з Нової Зеландії


 

Новозеландський винахідник Нік Геррітсен запустив першого у світі віртуального політика на ім’я Сем, яка може спілкуватися з людьми у чаті Facebook Messenger. Про це пише видання Tech in Asia.

Як зазначається, з ботом-політессою можна поспілкуватися англійською. Якщо попросити Сем розповісти щось про себе, вона презентує свою головну ідею і прагнення. «З вашою допомогою я можу перетворитися у політика, який буде в стані реально представляти Нову Зеландію», - відповідає вона, а свою діяльність вважає такою, що може закрити «прірву між обіцянками реальних політиків і виконанням їх на ділі».

Технічних подробиць про нового бота Нік Геррітсен не розкрив, а ствердив лише, що при створенні віртуального політика використовувалися технології штучного інтелекту. Завдяки цьому Сем постійно навчається, запам'ятовує і аналізує питання і відповіді своїх співрозмовників.

Наразі бот-політик може спілкуватися з користувачами на обмежену кількість тем. Список тем для бесід оприлюднили на її сайті. Як зазначається, Сем може говорити з людьми про освіту, вибори, глобальне потепління, міграційні процеси, закони тощо. Не виключено, що Сем зможе взяти участь у парламентських виборах у країні у 2020 році, зазначає видання.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 922 | Дата публікації: 25-11-2017 | Додав: adminA | Теги: програміст, Нова Зеландія, перший віртуальний політик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]