Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2015 » Червень » 19 » Патологією мозку визнали ревнощі
23:12
Патологією мозку визнали ревнощі


 

Наука не раз називала сильні почуття відхиленнями від норми і проявами певних патологій людського мозку. Першою в списку подібних емоційних хвороб стоїть любов, а слідом за нею, як з'ясували в своєму недавньому дослідження італійські вчені, - жіночі ревнощі.

На думку фахівців, саме жіночі ревнощі є не що іншим як патологією, яка потребує лікування, пише НМ.

Медики виділяють п'ять основних видів ревнощів: депресивний, гіпертрофований, параноїдальний, маніакальний і страх розлучення. Під визначення "патологія", перш за все, потрапляють агресивні прояви ревнощів - у багатьох дам ревнощі проявляються навіть у вигляді нападів. Дослідники встановили, що подібні випадки необхідно лікувати як і інші хвороби, тобто медикаментозно.

На думку експертів, коли жінка ревнує, в її організмі значно знижується рівень серотоніну - гормону, який відповідає за настрій. І, щоб заповнити його недолік, жінка починає скандалити. Саме в цей час в її організмі збільшується гормон щастя і задоволення - дофамін. Вчені говорять, що, якщо вчасно не розпочати лікування, жінка може звикнути до подібних методів вирішення проблем нестачі дофаміну і почати постійно шукати приводи для скандалу.

Сама "хвора" при цьому може і не підозрювати, що подібна поведінка з'являється через порушення певних функції головного мозку. Адже надмірна активність в певних областях і викликає агресію. Вона може сильно нашкодити людині, так як повністю позбавляє його самоконтролю. Ревнощі можуть довести до стану афекту, під час якого жінка здатна на все.

У число афективних вчинків, зокрема, входить жадоба помсти. Все той же дофамін під час помсти викидається набагато сильніше. Часто подібні стани можуть викликати у людини звикання, внаслідок чого вона починає прагнути до помсти, переслідування та жорстокості.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1350 | Дата публікації: 19-06-2015 | Додав: adminA | Теги: ревнощі, патологія мозку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]