Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2017 » Травень » 19 » Пасажирський літак успішно посадив робот
23:56
Пасажирський літак успішно посадив робот


 

Американська компанія Aurora Flight Sciences провела чергові випробування роботизованої системи ALIAS, що дозволяє конвертувати будь-який пілотований літальний апарат в безпілотник.

Згідно з повідомленням компанії, робота встановили в тренажері кабіни пілотів пасажирського літака Boeing 737-800NG, і він успішно посадив віртуальний літак, пише news.finance.ua.

Швидка конвертація пілотованих літальних апаратів в безпілотники дозволяє вирішити кілька завдань. Зокрема, така можливість дозволяє компенсувати нестачу безпілотників.

Крім того, техніка, позбавлена пілотів, дозволяє використовувати техніку за її прямим призначенням, при цьому не наражаючи на небезпеку життя пілотів.

Під час випробувань на тренажері Boeing 737-800NG відпрацьовувався сценарій, за яким командир повітряного судна в польоті виявився нездатним вести літак.

Система ALIAS, яка виконувала роль другого пілота, перехопила управління на себе, успішно довела віртуальний літак до аеропорту і посадила його.

Під час випробувань Boeing йшов в режимі автопілота, що дозволяє літаку виконувати і автоматичну посадку. Робот ALIAS, повертаючи верньєри на приладовій панелі, пересуваючи рукояті закрилків і ручки газу, віддавала автопілоту необхідні команди.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 983 | Дата публікації: 19-05-2017 | Додав: adminA | Теги: пасажирський літак, посадив робот | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]