Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Серпень » 28 » Незвичайна тканина може заряджати телефон, коли ви тримаєте його в руках
23:01
Незвичайна тканина може заряджати телефон, коли ви тримаєте його в руках



Ця незвичайна тканина, яка складається із спеціальних волокон, дозволить вам просто взяти телефон в руки, коли буде потрібно підзарядити його. Вчені розробили спосіб перетворення тепла в електрику, що дозволить вам назавжди забути про те, що мобільний необхідно регулярно заряджати.

Ця технологія була створена професором Девідом Керроллом з Центру нанотехнологій і молекулярних матеріалів Університету Уейкфорест, США. За його словами, ця розробка може лягти в основу першої хвилі недорогих способів виробництва електроенергії, які були б набагато більш доступними, ніж поточні поновлювані джерела енергії, такі як сонячна енергія, розвиток яких стримується високою вартістю.

Ці волокна насправді надзвичайно універсальні і можуть бути використані у виробництві радіо, MP3-плеєрів, ліхтариків чи дитячих іграшок. Супер тканину засновано на нанотехнологіях і складається вона з крихітних вуглецевих нанотрубок з невеликою кількістю пластику, що робить її схожою на тканину.

Крім перетворення теплової енергії в електричну, тканина може «харчуватися» навіть вібрацією, коли ви, наприклад, пересуваєтеся в автомобілі або громадському транспорті.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 2541 | Дата публікації: 28-08-2012 | Додав: adminA | Теги: тканина може заряджати телефон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]