Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2016 » Червень » 8 » Незайманих людиною місць на Землі не залишилося
16:24
Незайманих людиною місць на Землі не залишилося


 

Згідно з новим дослідженням, заснованим на археологічних даних, зібраних за попередні десятиліття, на нашій планеті більше не залишилося місць, що не піддалися впливу діяльності людського суспільства.

Археолог Ніколь Буавен з Оксфордського університету та Інституту Макса Планка в Німеччині спільно з колегами вивчив дані 30 років археологічних досліджень і провів аналіз стародавніх ДНК і мікроскам'янілостей.

Вчений дійшов висновку, що вплив людства на планету почався не з глобальними технологічними й соціальними змінами, викликаними промисловою революцією, а за багато тисяч років до цього. 195 000 років тому, в епоху пізнього плейстоцену, збільшення чисельності населення призвело до зникнення багатьох видів тварин.

За словами дослідників, найбільш показовим прикладом є різке скорочення мегафауни (великих видів звірів) від близько 50 000 до 10 000 років тому, що мало незворотні наслідки для екосистем.

Поява сільського господарства також вплинула на еволюцію рослин і тварин, "безпрецедентно вплинувши на розподіл видів". Однак ці зміни призвели не тільки до вимирання. Популяції деяких видів тварин, таких як собаки, вівці, кози, курки та велика рогата худобу значно зросли.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1418 | Дата публікації: 08-06-2016 | Додав: adminA | Теги: незаймані людиною місця, земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]