Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2018 » Червень » 29 » Неминучість катастрофи на Землі вчені передбачили
16:35
Неминучість катастрофи на Землі вчені передбачили


 

 

Вчені передбачили неминучість катастрофи на Землі

Навіть при дотриманні Паризької угоди, згідно з яким середня температура на Землі не повинна підвищитися більше ніж на 1,5 градуса, зміни клімату залишаються небезпечними для ряду вразливих регіонів, включаючи Арктику й області мусонів. До такого висновку прийшли вчені Відкритого університету і Шеффілдського університету у Великобританії. Про це повідомляється в прес-релізі на Phys.org.

Деякі фахівці поставили під сумнів здійсненність зусиль щодо стримування зростання температури, враховуючи, що Земля вже нагрілася на один градус, а також те, що потепління “затримується” океаном. Однак інші вчені вважають, що зниження рівня викидів парникових газів може запобігти “запізнілому” зростання температури.

Дослідники розробили кліматичну модель, що враховує взаємодію океану і атмосфери, цикл вуглецю і кількість викидів вуглекислого газу, і оцінили ймовірність досягнення Паризької угоди, а також визначили його наслідки для біосфери. Виявилося, що обмеження зростання температури технічно можна досягти навіть без надмірних обмежень у викидах парникових газів з 50-відсотковою ймовірністю. Однак в цьому випадку супутні зміни клімату можуть бути непередбачуваними для деяких областей Землі, де може збільшитися частота погодних лих.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 861 | Дата публікації: 29-06-2018 | Додав: adminA | Теги: вчені, земля, неминучість катастрофи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]