Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2019 » Лютий » 15 » Названо дату нової висадки людей на супутник Землі - NASA готує експедицію на Місяць
17:57
Названо дату нової висадки людей на супутник Землі - NASA готує експедицію на Місяць


 

NASA готує експедицію на Місяць: названо дату нової висадки людей на супутник Землі

Американське космічне агентство NASA вирішило прискорити повернення на Місяць: безпілотні апарати повинні відправитися на супутник Землі в 2024 році, а кораблі з людьми - в 2028 році.

Про це заявив глава американського космічного агентства Джим Бріденстайн, передає The Verge.

Повідомляється, що у березні 2019 агентство відправить пропозиції про співпрацю декільком компаніям-розробникам космічних апаратів. За словами Бріденстайна, NASA готове працювати як з приватними партнерами (такими як Lockheed Martin, Blue Origin, SpaceX і Boeing), так і з міжнародними агентствами. Сума кожного окремого контракту складе від 300 тисяч доларів до 9 мільйонів.

Говорячи про вимоги до кораблів для польоту на місяць, Бріденстайн зазначив, що вони повинні бути надійними, багаторазовими і, найголовніше, вони повинні бути розроблені і побудовані в найкоротші терміни.

"Важливо, щоб ми повернулися на Місяць якомога швидше", - підкреслив він.

Для реалізації плану знадобиться відразу кілька космічних апаратів. Серед них - апарат для польотів на станцію з Землі і назад, для польотів зі станції на Місяць і на більш низьку місячну орбіту. За словами Бріденстайна, NASA готове розглянути і інші ідеї. Одна з можливих альтернатив - місячний корабель SpaceX, який потенційно зможе возити людей на Місяць і назад безпосередньо, без перевалочної станції.

Раніше "Прямий" повідомляв, що президент США Дональд Трамп одного разу запропонував NASA "всі гроші, які вам можуть знадобиться", щоб відправити місію до Марса протягом першого терміну його президентства.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 727 | Дата публікації: 15-02-2019 | Додав: adminA | Теги: NASA, висадка людей на супутник Землі, дата, експедиція, місяць | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]