Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Квітень » 16 » Навчили штучний інтелект прогнозувати поведінку собак
23:50
Навчили штучний інтелект прогнозувати поведінку собак


 

 

На лапах, хвості і тілі тварини при цьому були закріплені датчики, що записують її рух

Дослідники з Вашингтонського університету і Інституту Аллена в галузі штучного інтелекту створили нейромережу, яка може прогнозувати дії собаки на кілька секунд.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Republic.

Для створення алгоритму дослідники закріпили камеру на голові собаки, яка знімала відео від першої особи з частотою п’ять кадрів в секунду. На лапах, хвості і тілі тварини при цьому були закріплені датчики, що записують її рух.

Для цього вони використовували три моделі – одна з них передбачала майбутні рухи собаки на основі попередніх, інша – класифікувала об’єкти в кадрі, третя – визначала послідовність рухів, за допомогою яких собака може переміститися з одного кадру в інший.

Алгоритм був навчений на більшій частині наявної бази, після чого він був протестований на певній кількості нових кадрів. Результати тесту показали, що нейромережа здатна планувати рух приблизно так само, як це робить звичайна собака. Зокрема, алгоритму вдалося точно передбачити реакцію тварини на кинутий людиною м’ячик.

Дослідники підкреслюють, що дію алгоритму в майбутньому можна поліпшити, збільшивши прогнозований час (зараз він складає п’ять кадрів), протестувавши на більшій кількості даних. Крім цього, він може бути адаптований і для застосування на інших тваринах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 844 | Дата публікації: 16-04-2018 | Додав: adminA | Теги: штучний інтелект, прогнозувати поведінку собак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]