Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Липень » 12 » Науковці з'ясували, як злягалися динозаври - як кури. ВІДЕО
19:29
Науковці з'ясували, як злягалися динозаври - як кури. ВІДЕО


Науковці навчилися запобігати поширенню ракових клітин, а пошук ліків став значно легшим і доступнішим завдяки спеціалізованій системі liky.org.

Науковці-палеонтологи остаточно оголосили, що знають, в якій позі займалися сексом динозаври. Коли доісторичним ящерам наставав час злучатися, самець забирався на самицю ззаду, а далі все відбувалося, як у сучасних курей, встановили фахівці. Поза в усіх динозаврів була однакова, незважаючи на їхню величезну вагу та їхні розміри, а також на всілякі роги, які стирчали у деяких зі спини.

У 1988 році палеонтолог Беверлі Хелстед, відомий одкровеннями про сексуальне життя динозаврів, в статті журналу Omni описав позу, в якій "це" відбувалося в усіх динозаврів: "Забираючись ззаду, самець клав передні лапи на плечі самиці, клав одну ногу на її спину і виляв хвостом, щоб дістатися до клоаки партнерки". До статті додавалися малюнки, зроблені художником Роном Емблетоном.

Сьогодні колеги Хелстеда визнають, що саме такий вигляд і мав секс динозаврів: "Не думаю, що у когось є сумніви", - розповів The Huffington Post біолог і працівник державного університету Флоріди Грегорі Еріксон. Від себе науковець додав: "Мабуть, це було приголомшливе видовище".

Виявилося, що у динозаврів, як і у сучасних птахів і рептилій, був один отвір для виділень і зайняття сексом - клоака. Щоб розмножуватися, цим тваринам не потрібні зовнішні статеві органи. Хоча, як зазначають науковці, у деяких птахів і у крокодилів є щось схоже на пеніси. Можливо, у динозаврів було щось подібне - тоді дітородний орган деяких динозаврів міг сягати 3,5 метра.

Скам'янілі рештки вагітного динозавра віком 120 млн років було виявлено на північному сході Китаю, у провінції Ляонін. За словами дослідників з Університетського коледжу Лондона, які займалися вивченням скам'янілостей, у тілі самиці було понад десять добре збережених ембріонів. Дослідники навіть вважають, що самиця мала невдовзі народити.

Зазначимо, скам'янілості кісток невеликого динозавра, що жив 159 мільйонів років тому, знайденого в Джунгарському басейні на заході Китаю, вперше дозволили прояснити, яким чином еволюція пальців динозаврів привела до формування крил сучасних птахів, вважають автори відкриття.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 3073 | Дата публікації: 12-07-2012 | Додав: admin | Теги: злягання динозаврів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]