Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Лютий » 10 » Науковці через Інтернет налагодять зв'язок з прибульцями
21:21
Науковці через Інтернет налагодять зв'язок з прибульцями




Ентузіасти, які втомилися чекати зворотного зв'язку з космосу, вирішили запустити інтернет-проект, за допомогою якого будь-який бажаючий може відправити своє послання істотам з інших планет.

У першу чергу мова йде про планету HD 85512b, яка розташована в сузір'ї Парус, на відстані 35 світлових років, і Kepler-22b, яка знаходиться на відстані 600 світлових років від Землі.
Для передачі сигналу буде використаний радіотелескоп РТ-70, розташований в Євпаторії.
Учасником проекту Cosmic Сall може стати будь-який бажаючий, надавши своє повідомлення у вигляді тексту, відео- чи аудіоролика.
Як пояснив науковий співробітник Інституту радіотехніки й електроніки РАН Олександр Зайцев, який є також і одним із засновників проекту, вони сподіваються повторити те, науковці вчені вже зробили в 1997 і 2003 роках. Тоді було відправлено кодоване наукомістке послання на маленькій швидкості передачі, а потім другий блок з повідомленнями від простих громадян.
Основна проблема полягає в тому, що "повільне" повідомлення з більшою ймовірністю досягне адресата, а відправлене на високій швидкості може бути сприйняте інопланетянами як шум.
Усі, хто схоче відправити своє повідомлення у космос можуть зробити це на сайті проекту. Пакетна відправка запланована на грудень 2012 року.
Зауважимо, що в кінці січня у Києві з'явилася "гаряча" лінія з прийому скарг на НЛО та інші аномалії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 2009 | Дата публікації: 10-02-2012 | Додав: admin | Теги: прибульці, НЛО, зв'язок, Інтернет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]