Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2012 » Вересень » 16 » Землю чекають найсильніші сонячні спалахи 22 вересня 2012 - НАСА
21:00
Землю чекають найсильніші сонячні спалахи 22 вересня 2012 - НАСА



 А викиди великої кількості розпечених газів в свою чергу призведуть до колосальних геомагнітних бур.
Вчені NASA заявляють, що 22 вересня 2012 нас чекає найсильніша і абсолютно ненормальна активність Сонця. У їх доповіді говориться, що в зазначений вище день на Сонці станеться ряд найпотужніших спалахів, які призведуть до викидів великої кількості розпечених газів, а ті в свою чергу призведуть до колосальних геомагнітних бур.

Жителі планети Земля будуть спостерігати північне сяйво, і не тільки на північному полюсі, а скрізь, і відбуватися це буде вдень. Потім в небі буде своєрідний феєрверк з іскор, причиною якому будуть електричні заряди, пише ukrnews24.com.

Наслідки даної активності Сонця будуть жахливими. За лічені хвилини наступить енергетичний колапс. Економіки менш розвинених країн будуть повністю паралізовані. Практично всі генератори й трансформатори на Землі вийдуть з ладу, вони практично розплавляться, більше 130 мільйонів людей залишаться без електроенергії, нафто -, газо-і водопроводи перестануть функціонувати.

Зміни в магнітному полі Землі приведуть до наявності постійного електричного струму, який зруйнує роботу електромереж. У лікарнях будуть відключені апарати штучного підтримання життєдіяльності, не будуть працювати прилади, які дозволяють провести діагностику захворювань. Повністю зупиниться транспорт, відключаться системи зберігання продуктів. На відновлення економіки піде не один місяць.

Останнім часом вчені відзначають ненормальну активність Сонця. Спалахи і викиди газів з Сонця відбуваються постійно, і якщо в період найменшої активності це відбувається раз на тиждень, то коли зірка знаходиться на піку своєї активності, такі спалахи відбуваються кілька разів на день. Зазвичай дані викиди по відношенню до Землі стримує магнітне поле планети, але вчені не впевнені, що так станеться і цього разу.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 4355 | Дата публікації: 16-09-2012 | Додав: adminA | Теги: найсильніші сонячні спалахи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]