Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Травень » 5 » NASA запустило зонд InSight для вивчення Червоної планети - марсіанські хроніки
15:21
NASA запустило зонд InSight для вивчення Червоної планети - марсіанські хроніки


 

 


У суботу, 5 травня, космічне агентство NАSA успішно запустило місію InSight на Марс, повідомляє ВВС.

Запуск зонда InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) відбувся з бази ВПС США Ванденберг у Каліфорнії у 04:05 за місцевим часом. Запуск був здійснений за допомогою ракети Atlas.

InSight стане першим зондом, який зосередить свої дослідження переважно на внутрішній частині Червоної планети, сейсмічній активності та геологічних процесах планети.

Зонд під час своєї роботи вивчить розміри, товщину, щільність і склад марсіанського ядра, його мантію і кору. Під час місії відбудеться і вивчення сейсмічної та тектонічної активності Марса.

Орієнтовно зонд почне роботу з вивчення поверхні Марса в листопаді 2018 року.

Посадка InSight запланована неподалік від марсіанського екватора, що зроблено спеціально для ефективного забезпечення його систем, які працюють на сонячних батареях. Зазначимо, що на відміну від інших місій InSight не зможе пересуватися по поверхні планети, оскільки є стаціонарним пристроєм.

Очікується, що апарат пропрацює на Марсі два роки. У NASA заявили, що місія буде сприяти майбутній появі людей на Марсі, допоможе краще зрозуміти походження червоної планети та інших скелястих планет, включаючи Землю.

Спочатку старт був призначений на березень 2016 року, але через недоліки апарату політ довелося відкласти.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 896 | Дата публікації: 05-05-2018 | Додав: adminA | Теги: NASA, марсіанські хроніки, зонд InSight, вивчення Червоної планети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]