Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2019 » Березень » 30 » NASA тестує рентген для зв'язку в космосі - радіоактивний зв'язок
14:21
NASA тестує рентген для зв'язку в космосі - радіоактивний зв'язок


 

 

Радіоактивний зв'язок. NASA тестує рентген для зв'язку в космосі

Рентгенівське випромінювання можуть використовувати для зв'язку у космосі

NASA оголосило про тестування нової системи комунікації XCOM, заснованої на рентгенівському випромінюванні. Це дозволить вченим передавати гігабайти інформації в секунду на віддалені відстані у космосі.

На Міжнародній космічній станції (МКС) планують встановити нову систему комунікації XCOM, яка буде використовувати рентгенівське випромінювання, пише Science Alert.

"Ми довго чекали, щоб продемонструвати цю можливість. Для деяких місій XCOM може бути важливою технологією, через екстремальні відстані, на яких вони працюють", - сказав інженер NASA Годдард Джейсон Мітчелл.

Зараз вчені використовують радіозв'язок для комунікації з космічними літальними апаратами, але він має обмежені можливості. Короткі хвилі рентгенівського випромінювання мають дозволити передавати більше інформації, ніж радіохвилі, використовуючи ту ж кількість енергії.

Радіозв'язок також стає недоступним за певних умов, наприклад, коли космічний апарат входить у щільні шари атмосфери Землі і теплова енергія перетворюється на бар'єр для комунікації. У таких випадках зв'язок із космонавтами або апаратом може зникати на кілька хвилин.

Система XCOM може вирішити цю проблему і подолати плазмовий щит літального апарату або капсули, що спускаються в атмосфері. Правда, технологію поки не розглядають для використання на поверхні Землі, оскільки вона може бути небезпечною через радіоактивне рентгенівське випромінювання і велику кількість енергії в його хвилях.

NASA має почати перші тести XCOM у кінці квітня 2019-го, коли вони запустять на МКС модульоване джерело рентгенівського випромінювання MXS. Пристроєм керуватимуть через приймач NavCube GPS, який відправили на МКС торік.

У перспективі, система має значно швидше передавати інформацію на зонди у віддалених місцях Сонячної системи або навіть за її межі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 744 | Дата публікації: 30-03-2019 | Додав: adminA | Теги: NASA, тест, радіоактивний зв'язок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]