Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2016 » Вересень » 16 » NASA - Марс був заводнений на мільярд років раніше
19:49
NASA - Марс був заводнений на мільярд років раніше


 

 У NASA з'ясували, що на Марсі була вода на мільярд років раніше, ніж вважали досі. Про це повідомляє прес-служба  NASA.

Останні озера і струмки від розтанувшого снігу існували на Марсі набагато пізніше, ніж це вважалося раніше. До таких висновків прийшли вчені, проаналізувавши останні знімки, надіслані на Землю орбітальним науковим зондом Mars Reconnaissance Orbiter.

Дані, отримані при зйомці північних полярних регіонів Марса, вказують на те, що величезні запаси рідкої води існували на планеті на цілий мільярд років пізніше так званої вологою епохи Марса - добре задокументованої геологічного періоду. Це, в свою чергу, може внести поправки в наші уявлення про еволюцію клімату на Марсі, який міг залишатися придатним для мікробного життя набагато довше.

"Ми виявили западини, які несли води в басейни озер, - розповіла Шерон Вілсон, співавтор роботи, опублікованої в журналі Journal of Geophysical Research, Planets, зі Смітсонівського інституту. - Деякі басейни озер заповнювалися і переповнювалися, що говорить про значну кількість води в ландшафтах того часу".
Те, що величезні маси води продовжували зберігати в північних широтах Марса на мільярд років пізніше, дає надію на успіх майбутніх місій по пошуку замерзлої води в цих широтах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1067 | Дата публікації: 16-09-2016 | Додав: adminA | Теги: NASA, заводнення, марс, мільярд років раніше | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]