Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Червень » 17 » НАСА - Чорне море змінило свій колір
21:28
НАСА - Чорне море змінило свій колір


 

Унікальний колір став переважати через фітопланктон в Чорному морі

29 травня вчені з НАСА отримали нові космічні знімки, зроблені супутником Aqua Satellite за допомогою спектрографа Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer, передає Daily Mail.

«Aqua Satellite NASA отримав приголомшливий образ Чорного моря з космосу, на якому видно, як бірюзові розводи домінують, серед, як правило, темно-синьої води», - йдеться в повідомленні.

Вчені відзначають, що на знімках видно, що Чорне море, саме темне море в світі, змінило свій колір. У деяких місцях замість темно-синього фахівці побачили бірюзовий - густіше всього такі світлі плями біля берегів Румунії, Болгарії та України.

На думку вчених, це пов'язано з потужною морською течією, яка принесла в Чорне море величезну кількість фітопланктону, а саме одноклітинних планктонних водоростей кокколітофоридів. Ці мікроорганізми і стали причиною зміни кольору води.

«Протока Босфор в Стамбулі стає бірюзовою в літній час. НАСА повідомляє, що унікальний колір став переважати через фітопланктон в Чорному морі», - написано в повідомленні TrtWorld в Twitter.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1064 | Дата публікації: 17-06-2017 | Додав: adminA | Теги: Чорне море, колір, наса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]